Dva góly během 14 vteřin rozhodly o výhře juniorů nad Slavií

Zlínští junioři v rámci 6. kola nadstavbové části B porazili Slávii Praha 3:2. V zápase byl hodně vidět Pavel Sedláček, hráč extraligového PSG Zlín, jenž dnes jeden gól vstřelil a druhý připravil. Hosté vedli od 9. minuty, avšak už za 16 sekund reagoval právě Sedláček. Ve druhé třetině Sedláček našel Hladiše a ten skóroval. A 14 vteřin po něm přesně mířil také Hrazdira. Sešívaní sice ještě zásluhou Doležala zápas zdramatizovali, ale Haloda už potřetí nekapituloval. Mladíci Zlína jsou tak ve své skupině druzí, o bod za vedoucím Chomutovem.
36.kolo, čt 18.12.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Slavia
3:2
(1:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Sedláček (Dalajka), 21. Hladiš (Sedláček, Dalajka), 21. Hrazdira (Zbořil, Hlaváč) – 9. Tejral (Drahorád, Vala), 51. Navrátil (Török, Drahorád). Rozhodčí: Obadal - Blaha, Švarc. Vyloučení: 6:5, navíc Pavlůsek (ZLN), Tejral a Saňa (oba SLA) 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 25:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Haloda – Zbořil, Kužílek, Žabčík, Kobylík, Schmied, Stuchlí, Procházka – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Karola, Pavlůsek, Werbik, Sedláček, Hladiš, Hrazdira.

Frodl – Vala, Novák, Saňa, Havelka, Drahorád, Kottek, Krejčí – Červený, Patzelt, Török, Kasala, Nestrašil, Ječný, Josefus, Tejral, Hlinka, Andres, Furch, Navrátil.

Domácí se dostali do tlaku díky vyloučení Nováka, jeho faul ale nepotrestal ani dobře stojící Dalajka. Zanedlouho se sám mezi kruhy ocitl Sedláček, ale jeho pokus brankář Frodl vyrazil lapačkou. Úvodní velký tlak Zlína ale zastavilo vyloučení Kobylíka. V tom Vala zachytil vyhození, přihrál na Drahoráda, jenž nahodil puk, a Petr Tejral ho tečoval za záda Halody.

Avšak z vedení se Pražané radovali pouhých 17 vteřin. Dalajka vyhrál vhazování na Pavla Sedláčka, ten všem ujel a v koncovce se bekhendovou kličkou mezi betony Frodla nemýlil. Po faulu na střelce vyrovnávací branky měli domácí další početní výhodu, v té ale jen nad bránu pálil Zbořil. Ještě před pauzou ujeli hosté v přečíslení, ale nedohodli se a sudí odpískal ofsajd.

Těžko říci, čeho se napili zlínští mladíci o přestávce v kabině, ale to byl jiný hokej. Čas 20:20: Sedláček zaváží puk do útočného pásma, posílá jej na Dominika Hladiše a ten puk dostává za Frodla. A na další gól domácích se čekalo pouze 14 sekund. Ve středním pásmu našlápl David Hrazdira a střelou zápěstím z kruhu vymetl pavouky z růžku Frodlovy branky.

Poté se Slavii naskytla šance hrát šest minut přesilovou hru, když domácí vždy s odstupem dvou minut faulovali, ale v té nastřelila jen tyč. A když měl zanedlouho gól na holi Andres, trefil jen boční síťku. Török se prodral až před Halodu, ale zakončení mu nevyšlo. Domácí celkem bezpečně drželi dvoubrankové vedení, nezkazil to ani únik v oslabení Tejrala. Zvýšit mohl Haničinec, ale v dobré pozici trefil jen špičku Frodlova betonu.

Ale v 51. minutě přece jenom zdramatizování došlo. Filip Navrátil z vrcholku kruhu prostřelil Halodu. Šance se naskytla sešívaným poslední dvě minuty, kdy byl vyloučen Hořanský. Po střele jednoho z hostujících beků se puk odrazil zpět do Halodova brankoviště, tam ho ale zlínský brankář zalehl. A když domácí ubránili závěrečné power - play červenobílých, tak se mohli radovat ze zisku tří bodů.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (HC PSG Zlín): "Dnes jsme velmi rádi za tři bod, mohli jsme se v dnešním zápase opřít o hráče prvního týmu. Celý tým podal výborný výkon, od brankáře až po náhradníky. Hráčům za dnešní výkon moc děkuji."